Misija i Vizija

reznice

Misija i Vizija

Kompanija „Horti Co.“ predstavlja rezultat detaljne analize potreba profesionalnih proizvođača cveća u Srbiji, problema i prepreka koje se javljaju u proizvodnji. Misija jeste da se drugačijim ali profesionalnim pristupom unapredi svaka proizvodnja ukrasnog bilja u Srbiji.

Proizvodnja cveća u Srbiji je sve intenzivnija. Povećava se broj proizvođača, proizvodnih objekata, broj proizvedenih biljaka, raznovrsnost ponude… U takvim uslovima za uspešan i dugovečan rad neophodno je postići odličan kvalitet biljaka uz kontrolu uloga i troškova proizvodnje. Vrhunske biljke treba da bude zaštitni znak svakog profesionalnog proizvođača. Osnovni preduslov za ovo jeste kvalitetan sadni materijal, polazna tačka – ožiljena ili neožiljena reznica biljke!

Kompanija „Horti Co.“ predstavlja rezultat detaljne analize potreba profesionalnih proizvođača cveća u Srbiji, problema i prepreka koje se javljaju u proizvodnji. Misija jeste da se drugačijim ali profesionalnim pristupom unapredi svaka proizvodnja ukrasnog bilja u Srbiji. Ono čime se „Horti Co.“ izdvaja jeste prodaja originalnih reznica renomiranih svetskih selekcionera ožiljenih u Srbiji! Pored toga, u ponudi su naravno i neožiljene reznice, za proizvođače koji sami vrše ožiljavanje biljaka.

Naši direktni partneri su Elsner Pac, Brandkamp i Cohen Nursery. Ožiljavanje originalnih reznica se vrši u Rasadniku cveća Perić u Orašcu. Ovo je rasadnik sa dugom tradicijom i bogatim iskustvom u ožiljavanju reznica u savremenim i automatizovanim objektima.

Prednost reznica ožiljenih u Srbiji jeste kvalitetnija i brža adaptacija biljaka prilikom prelaska iz proizvodnog objekta do kupca. Transport je brz (u roku od nekoliko sati najviše), bez stresa biljaka zbog dugog transporta, temperaturnih kolebanja, mehaničkih povreda, zasušivanja ili pojave visoke vlage zbog čega dolazi do intenzivne pojave bolesti. Ovakve reznice su već prilagođene našim klimatskim uslovima, te je njihovo ukorenjavanje, napredovanje i razvoj nakon presadnje mnogo sigurniji i brži.

„Horti Co.“ se trudi da profesionalnim savetima, sugestijama, fleksibilnošću i razumevanjem u saradnji sa kupcima olakša nabavku reznica i sadnica, unapredi kreiranje i planiranje proizvodnog programa i rad svakog proizvođača…

Podelite sa Prijateljima
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
Email
Čitajte Još